4 Mayıs 2012 Cuma

Zayn Malik Kimdir?



Herkes onu X-Factor yarışmasında çok ses getiren One Direction grubunun, yakışıklı ve Müslüman üyesi olarak biliyor. Peki daha fazlasını öğrenmek ister misiniz?

Öncelikle X-Factor yarışmasına katılmadan önceki hayatına bir göz atalım:

12 Ocak 1993’te Bradford’daki St. Luke hastanesinde dünyaya geldi. Gerçek adı Zain Jawadd fakat o Zayn ismini kullanıyor. Annesinin adı Tricia babasının adı ise Yasirdir. Doniya adında bir ablası, Waliyha ve Safaa adlarında da 2 küçük kız kardeşe sahiptir. Bu arada Zayn, kardeşleri arasındaki tek erkek çocuktur. Annesi ve babasından dolayı da yarı İngiliz yarı Pakistanlıdır. İlköğretimini East Bowling’deki Lower Field Okulunda tamamladıktan sonra lise eğitimini Tong lisesinde aldı.

Buraya kadar her şey normal giderken bir gün X-Factor seçmelerine katılmaya karar verdi ve tüm hayatı değişti.

2010




2010 yılında 7.si yapılan X-Factor yarışmasına 'Let Me Love You' şarkısı ile katıldı.




Fakat erkekler kategorisinde elendi. Ama bu bir son değil, başlangıçtı. O yıl konuk jüri üyesi olan Nicole Scherzinger, Zayn ile aynı kaderi paylaşan Louis Tomlinson, Liam Payne, Niall Horan ve Harry Styles'ı bir grup olarak topladı ve gruplar kategorisinde yarışmalarını sağladı. One Direction adı ile sahneye çıktılar ve 3. olarak yarışmayı bitirdiler. 


2011

Onlar yarışmada birinci olamadı ama daha fazla ses getirdikleri kesin. Yarışmada bile büyük bir hayran kitlesi oluşturmaları onları hayallerine bir adım daha yaklaştırdı ve ilk singlelarını çıkardılar.

11 Eylül 2011 tarihinde 'What Makes You Beautiful' şarkısı ile çıkış yaptılar ve İngiltere müzik listelerinde birinci sıraya yükseldiler. 



Yalnızca 2 ay sonra, 13 Kasım 2011 de Gotta Be You şarkısını yayınladılar.


Ardında da Up All Night albümünü 18 Kasım 2011 de piyasaya sürdüler.


2012

Grup kısa zamanda geniş kitlelere seslendi ve hızla artmakta olan ve adlarına 'directioner' dedikleri bir fan kitlesine sahip oldu. İlk albüm için büyük bir tur düzenlediler ve bu işin altından haklarıyla çıktılar. Bu onlar için inanılmazdı. Fanlarını daha fazla bekletmemek için 2012 yılının Mayıs ayında 2. albüm için kolları sıvadılar ve yoğun bir tempoyla albüm kayıtlarına başladılar.

'Take Me Home'...
2. albümlerine bu ismi verdiler. 20 Eylül 2012 tarihinde ikinci albümün ilk çıkış şarkısı olan 'Live While We're Young' a eğlenceli bir klip çektiler. Kasım ayında ise albümü piyasaya sürdüler. Yeni albüm, yeni tur demekti. 23 Şubat 2013 tarihinde 2. turlarına çıktılar. (Turun son günü 30 Ekim 2013)


Özel Hayatı

X-Factor zamanında Rebecca Ferguson ile bir ilişkisi vardı fakat aralarındaki yaş farkı nedeniyle bu ilişkinin bittiği söyleniyor. Ardından da 2011 X-Factor yarışmasında birinci olan Little Mix grubunun üyesi Perrie Edwards ile çıkmaya başladı ve ilişkileri hala sürmekte. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...